Met bewoners aan de slag

Ontwikkelen en uitvoeren van project(eenjarig traject)

bewoners maken de eerste vogelhuisjes
bewoners maken de eerste vogelhuisjes

In het centrum van Arnhem is een klein parkje ontwikkeld in samenwerking met de bewoners. Er is voor vogels een basis om zich te goed te doen aan voedsel door o.a. bessendragende struiken en water om te kunnen drinken. Er zijn onvoldoende mogelijkheden voor veiligheid en voortplanting. Informeren over belang van vogels en bijdragen leveren aan vogel beschermende maatregelen blijkt een welkome aanvulling.

Vraag aan Vrijwillig-werkt door Vogelbescherming

Zorg voor aanvullende vogel beschermende maatregelen voor het centrum samen met bewoners

Activiteiten

In de periode oktober 2014-april 2016 heb ik het project ontwikkeld ‘ Van vogels word je vrolijk’ vlerk vogelhuisjes maart 2015 en voer die in samenwerking met vrijwilligers uit de binnenstad. Centraal in het project is het zelf maken en verven van vogelhuisjes met bewoners onder begeleiding van Werkplaats De Helling; een sociaal voorzieningsproject. Voor de verdere beschrijving van dit project zie artikel.

Resultaat

De doelstelling dat het project door bewoners wordt uitgezet is geslaagd. In totaal hebben 11 (inclusief 4 kinderen) bewoners meegedaan aan dit project. De bewoners zijn geïnformeerd via een huis-aan-huis folder en via facebook Expeditie Coehoorn.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
infopaneel over stadsvogels in Coehoornpark Samen met Mevrouw Spijker -klussenbedrijf voor vrouwen- is het vogelpaneel gemaakt.